martes, agosto 10, 2010

CAMINO DE SANTIAGO 2010 - ETAPA 1

Durant tot el meu camí cap a Santiago de Compostela m'ha estat molt difícil trobar ordinadors amb internet per poder actualitzar el blog. M'he hagut de conformar amb el telèfon mòbil per anar posant coses puntuals al Facebook. He quedat impressionat del seguiment que he tingut al Fbk i els comentaris que ha anat deixant la gent. Gràcies a això no m'he sentit del tot sol... Gràcies a tots!!!!! Sou uns "fenómenus"!!!!
He anat escrivint un diari de les etapes que anava fent cada dia. Ara, ja de vacances, aniré posant entrades de les diferents etapes i així poder compartir una mica més de la meva aventura.

Com ja vaig dir, el veritable peregrinatge comença a la porta de casa de cadascú. I així ho vaig fer. Necessitava fer-ho per una promesa que havia fet l'any passat. Lo de fer 1257Km en 7 dies (al final van ser 8 etapes), ja va ser cosa meva. Un repte. Ara m'he demostrat més coses a mi mateix, he conegut el meu cos una mica més, i bé: tampoc n'hi havia per tant...

ETAPA 1: GIRONA - PONTS (La Noguera, Lleida)
200,70Km en 8h 49min
Començo l'aventura a casa. A Girona. A Fontajau. Sóc conscient del que m'espera. De fet he estat conscient del que m'esperava cada dia. No he tingut cap sorpresa del tipus: "ostres, aquesta muntanya d'on ha sortit" o "em pensava que faltava menys per arribar", no. Ho he preparat tot a consciència i a partir de Estella ja serà tot conegut per haver-ho fet 2 vegades anteriorment.

Avui és una etapa dura. Vist desde la distància crec que ha estat la segona més dura. 200Km amb 3 ports de muntanya importants 2500mts desnivell positiu aprox.

Sortint de casa, que fresc que se'm veu aquí, ja canviarà la cosa...jejejeje

Enfilo cap a Sant Hilari (Mordor) per Anglès i, després d'un bon entrepà de pernil, enfilo cap el Pla de les Arenes i baixo cap el Coll de Revell.


Entrant a Sant Hilari i passant pel costat del Montseny
Aquestes carreteres, fins aribar a Seva són precioses! Recordo que vam passar per aquí a les Rutes del Montseny 2010, peró en sentit contrari. A partir de Seva vaig venut, no conec res!!! Unic aliat: l'altimetria de l'etapa feta a mà "cutrement"... Perquè no fan un caril-bici a l'Eix Transversal?? jajajajaj. Primer "puertaco" desconegut, la Pullosa. Jo, amb el pilot de la reserva fent pampallugues.... ni beure, ni menjar, res (sóc un crack, i això que esperava la pujada!!!). Total, haig de parar a mitja baixada, a Collsuspina a "atracar" un bar!!! jajaja El barman encara riu: aquarius, red bull, 1,5l aigua i 2 croissants. Són les 5 de la tarda!! Quina calda i encara queda la meitat....uufffffff.

D'aquí fins a Manresa sense donar ni un pedal (quasi), amb les muntanyes de Montserrat presents a la meva esquera tota l'estona! Que maco que és Montserrat...


Les imponents muntanyes de Montserrat entrant a Manresa
Sortint de Manresa, i després d'arrasar un Mercadona. Em trobo el segon "puertaco"desconegut. La Fonollosa. Collons, com puja, 15 Kms amb rampes del 11%. Que bé que vaig fer de muntar un triple abans de sortir!!! Plat petit i amunt!!! El port és curiós, després del pujadot, baixes 2 o 3 Kms i després tot, tot, tot, va picant amunt fins a Calaf, uns 25 Km. Arribo a Calaf i estic cuit, peró molt cuit. Em queden 30 Kms de falsos plans en baixada peró em vé al cap per primera vegada que no sé si acabaré, si cada dia és així...això serà un martiri!!! Peró sé que no... En teoria, si arribo sencer a Huesca, lo altre s'anirà fent bé... Bé, rodant, rodant, a mitja de 38Km/h, arribo a Ponts. Haig de fer aquest últim tram a tope perquè se'm fa fosc!!! XDDD
He sortit de casa a les 12h i són quasi les 21h!!! Ara hotel, sopar i al sobre....Demà més!

L'endemà, apunt per l'etapa 2
davant de l'hotel de Ponts

1 comentario:

Txema dijo...

Carai!! Primer de tot felicitats!! Una gran aventura i en solitari! que té més mèrit!. Esperem la segona etapa! Jo i cuatre mes, a finals de mes anem des d'Amer fins a Irun, amb sis dies i amb molts ports de muntanya del Pirineu. Seguiré les teves cròniques! Fins aviat!